Kulturprisen for 2018 går til Astrid Lindahl

Astrid er over 90 år og fortsatt aktiv takkebaker. Ved siden av arbeid og stell av hus og heim har hun igjennom 55 år vært trofast takkebaker på Hallingdal museum.

Museets mest trofaste dugnadsarbeider lar ikke alderen stoppe seg. Tusenvis av lefser, flatbrød og rommebrød har hun kjevlet ut og steikt.

Alle nesninger og horder av turister har om sommeren vært innom Tandbergbygget og smakt takkebaksten til Astrid. Like mange har gått ut glad og fornøyd etter å ha møtt trivelige og lettlivete Astrid med sin lune replikk. Mange har fått prøvd kjevle med et tvilsomt resultat, enda verre takka der leiven har svidd seg fast.

Astrid Lindahls innsats som takkebaker er formidabel. Hun har utøvet denne  tradisjonsbaksten i mange år og har gledet mange - både nesninger og turister, med lefser, flatbrød og rommebrød.