”Absolutt egnet for bakeri i Nesbyen, helst med vedfyrt ovn”

sa Remi Goulignac, grunnlegger av United Bakeries/Åpent Bakeri på frokostmøte på Nesbyen kjøpesenter i dag, til de vel 40 fremmøtte.

”Et nytt bakeri i Nesbyen vil ikke være noen trussel for Rukkedalen Landhandleri”, fortsatte bakeri gründeren, ”de vil da bare forsterke hverandre, og Nes få enda en grunn til at hytteeieren og turister vil stoppe.

Bakerigrunnleggeren, som i 14 år har hatt hytte i Tverrlia, understrekt også at det å åpne et nytt bakeri i Nesbyen er krevende. Det krever:

• Fagkunnskap
  • 100 % handverk
  • Gründeren må bo i Nes og forplikte seg til å være med på utviklingen
  • Det vil kreve investeringer på 2-3 MNOK
  • Handverksbakeriet må bli kommersielt lønnsomt etter 2-3 år, men frem til da må kommunen og næringslivet være raus og hjelpe vedkommende i gang med investeringen, for så å få husleie og pengene gradvis tilbake på sikt

På spørsmål fra salen om vedfyrt bakerovn, sa Remi Goulignac:

”Vedfyrt bakerovn vil gjøre bakeriet absolutt mer attraktivt”

Han understreket at et handverksbakeri i stor grad vil være med å gjøre Nesbyen sentrum mer attraktiv sammen med andre spesialtilbud, og var klar på at alle dagligvarebutikkene på Nes også måtte forplikte seg på å kjøpe 4-5 brødsorter hver at det nye bakeriet. ”Det vil alle tjene på” avsluttet gründeren til stor applaus.

Remi Goulignac er nå ”Ambassadør” for prosjektet ”Nesfjella til sentrum”, og han vil også være en ressursperson for prosjektet fremover.

Det var prosjektet ”Nesfjella til sentrum” med Osmund Ueland i spissen, som arrangerte dette første frokostmøte i en serie forankringsmøter utover våren.

Arrangementet var et samarbeid med NTN, og støtters også av Kafe & Le og Spar på Senteret.

Varaordfører Gerd Jorde (Sp), holdt innledningsvis et kort innlegg om prosjektets politiske forankring og betydning.

Nest frokostmøte er 24. april kl. 07.30 på samme sted.
Tema er: ”De som tar hytteturisme og service på alvor”, ved professor Jan Velvin, Universitetet i Sørøst Norge

For nærmere informasjon, kontakt prosjektleder Osmund Ueland, mobil 41656001 osmund.ueland@lederfokus.no